Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

Honda Ex5 upgrade


  • Please log in to reply

#91
azimko

Posted 30 September 2011 - 02:04 AM

azimko

    5th Gear

  • Members
  • 5 posts
QUOTE (yeenly @ Apr 29 2011, 01:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
smile_approve.gif wa saje la nk bg pendapat..kalo sesape yg pakai class1 tu, nk laju tapi standard..
cuba lu org rebow block lu pakai piston standard wave125 hicam s4 spoket 15 dpn, blkang 30..120
sesenang je dapat..tapi cluth auto ngan cluth gear nak kena tukar baru laa..brat bdn lebih kurang 55kg
mesti ok...try laa..

mto aku ex5 class 1, setakat ni baru ptog blok skali piston stendet, aku cuma tukar cam, set sprocket 14-33 n setting carb smua wat sendiri, tayar depan 60/90 belakang 70/90, pickup boleh gagah top speed leh dapat 130km/j berat aku pulak dalam 75kg
gear 1 = 50km/j
gear 2 = 80km/j
gear 3 = 110km/j
gear 4 = 130km/j
jadi aku sarankan sapa yg pakai taya besaq 80/90 2 try tukaq klau nk dapat top speed, sbb taya besaq berat.
cubalah semoga berjaya smile_big.gif

#92
qoyaz

Posted 09 October 2011 - 07:42 PM

qoyaz

    1st Gear

  • Members
  • 1 posts
pasal ex5 nk cakap aku pandai takdalah,cuma aku nak share ngan korang,ni resipi aku . . . . . . . ..kaburetor guna uma racing 26mm,head big valve saiz 28mm modified masuk valve elit 125 . . . . . .piston 55mm . . . . . . .adjust stroke 3mm guna pin jenama FCCI. . . .timing chain tambah sikit . . . .bearing racing jenama IBC 1 set . . . cdi rextor . . . .spring racing . . . .camshaft uma racing . . . . . spoket 15 dpan blakang 26 . . . . . . . . .congak hbs meter . . . .

#93
mych

Posted 21 October 2011 - 02:51 PM

mych

    White Lightning

  • Members
  • PipPipPip
  • 7,788 posts
boleh pasang bolt in turbo?
Mych

#94
rallychamp

Posted 25 October 2011 - 01:27 AM

rallychamp

    hands on habbit

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,669 posts
QUOTE (mych @ Oct 21 2011, 02:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
boleh pasang bolt in turbo?



boleh...stendby cash money 2-3k

*crazy drifter|| http://img225.images...gilalahlagi.jpg
*Drift King is Back!!|| http://img580.images...ahdkterbaik.jpg
(NFS Underground)

#95
macai95

Posted 09 December 2011 - 01:25 AM

macai95

    1st Gear

  • Members
  • 1 posts
abg2..saya nk tanya sikit ni...moto ex5 saya dah pasang carb kriss,racing spring,racing clutch plate dan cdi racing..tapi kelajuan moto aku 100 je..kenapa uh?? boleh x tolong saya ..minggu dpn saya nk gi pasang racing blok ngan hi cam..agaknya brape kelajuan moto aku??tolong la bang2 tongue.gif


#96
zax

Posted 13 December 2011 - 02:05 AM

zax

    6th Gear

  • Members
  • 7 posts
QUOTE (gsc @ Aug 7 2011, 06:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
salam, sesape bleyh bg thu x mcm mne nk bg ex5 high power kasi laju skit, cuz sye ad sebuah moto ex5 high power, but da x lju la...nk kne modified pe ekh kt moto ksi laju, pick up kasi ad long pon dpt?? ad sesapa leyh suggest x??



#97
zax

Posted 13 December 2011 - 02:25 AM

zax

    6th Gear

  • Members
  • 7 posts
promosi year and sale..... sesape nak mody ex5 bg out meter boleh la hubungi kami di legasi garage...

1.port polish head grand valve
2.cam potang (low cam)
3.block piston 56mm
4.carburator ts 125
5.overhoul engine n rebow crankcase (sebab slive block besar sangat)
6.overhoul gasket n engine oil
7.sporket n setting semua siap
8.upah. labour

semua di atas comfrm boleh bg ex5 anda outmeter.money back garenty......
semua nye cuma rm 500..... tak pyh nak pening2 kepala,tak payah nak buang duit try2 tp tak laju.. ni start terus laju je..... hahaha....
hubungi kami sekarang..... 0176187709

#98
DSAI

Posted 13 December 2011 - 10:20 AM

DSAI

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 750 posts
QUOTE (zax @ Dec 13 2011, 02:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
promosi year and sale..... sesape nak mody ex5 bg out meter boleh la hubungi kami di legasi garage...

1.port polish head grand valve
2.cam potang (low cam)
3.block piston 56mm
4.carburator ts 125
5.overhoul engine n rebow crankcase (sebab slive block besar sangat)
6.overhoul gasket n engine oil
7.sporket n setting semua siap
8.upah. labour

semua di atas comfrm boleh bg ex5 anda outmeter.money back garenty......
semua nye cuma rm 500..... tak pyh nak pening2 kepala,tak payah nak buang duit try2 tp tak laju.. ni start terus laju je..... hahaha....
hubungi kami sekarang..... 0176187709

warantty berapa lama?
a new hope...

#99
zax

Posted 18 December 2011 - 01:38 AM

zax

    6th Gear

  • Members
  • 7 posts
QUOTE (DSAI @ Dec 13 2011, 10:20 AM) <{POST_SNAPBACK}>
warantty berapa lama?

sampai piston pecah....... 3bln atau 10000km mana sampai dulu

#100
zax

Posted 18 December 2011 - 01:42 AM

zax

    6th Gear

  • Members
  • 7 posts
QUOTE (macai95 @ Dec 9 2011, 01:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
abg2..saya nk tanya sikit ni...moto ex5 saya dah pasang carb kriss,racing spring,racing clutch plate dan cdi racing..tapi kelajuan moto aku 100 je..kenapa uh?? boleh x tolong saya ..minggu dpn saya nk gi pasang racing blok ngan hi cam..agaknya brape kelajuan moto aku??tolong la bang2 tongue.gif

11okm.... sbnrnye tgk setting jugak..... kalau betul setting,piston standt pon leh set sampai 120km.... tak percy meh test moto aku