Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

Wave 125 1st Model


  • Please log in to reply

#1
epin90

Posted 10 March 2011 - 11:17 AM

epin90

    5th Gear

  • Members
  • 5 posts
assalamuaalaikum,
aku org br dalam site ni..n ade soklan aku nak tanye kpade yg taw...

aku pakai wave 1st model WNB ****...knape ek bile aku tukar gear..clutch dye x sentap langsung??mengerang dlu bru ley pergi..sng citer kalo nak men pikap mmg tggl la..tp top ade..

autoclutch aku da tkar, clucth plate original, spring racing (hitam)

n lg 1 ade beza x penggunaan minyak tok jalan jauh kalo kite pakai rim 18 or sportrim 17??
cer cte cer cte...

#2
alldisc

Posted 12 March 2011 - 07:05 PM

alldisc

    Tokyo Drifter

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,703 posts
kena tunggu pakar gelombang ni.. pomen gtr.

klac tu boleh adjust. maybe tang situ yg problem.

bab minyak hitam lak (masa beli tak hitam ye..) takde masalah jika guna rim besar atau kecil atau pun samada rider hensem atau bughukk...

#3
rallychamp

Posted 14 March 2011 - 12:19 AM

rallychamp

    hands on habbit

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,441 posts




tengok dalam gambar sebelah kiri skali bawah....

kat tangkai tu macam ada brakepad kecik...buang benda tu..konpom ko boleh main pacak macam ex5....

pakai spoket 14-36 cukup...takpun 13-33 or 13-32...kalo taknak try...jgn tanye lagi dah....

rim18???nak melaram boleh la....nak laju takde punya..lagi slow adela

*crazy drifter|| http://img225.images...gilalahlagi.jpg
*Drift King is Back!!|| http://img580.images...ahdkterbaik.jpg
(NFS Underground)

#4
epin90

Posted 18 March 2011 - 12:39 PM

epin90

    5th Gear

  • Members
  • 5 posts
QUOTE (rallychamp @ Mar 14 2011, 12:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>




tengok dalam gambar sebelah kiri skali bawah....

kat tangkai tu macam ada brakepad kecik...buang benda tu..konpom ko boleh main pacak macam ex5....

pakai spoket 14-36 cukup...takpun 13-33 or 13-32...kalo taknak try...jgn tanye lagi dah....

rim18???nak melaram boleh la....nak laju takde punya..lagi slow adela




thx bro....
tp seyes ke kene buang bnde 2??xde pape effect ker??
n 1 lg saye nak tnyer btol ker pikup jd camtu sbb pkai spring kras sgt??cover clutch plate 2 akn jd longgar..n lame2 pikup akan mnurun??

#5
epin90

Posted 18 March 2011 - 12:40 PM

epin90

    5th Gear

  • Members
  • 5 posts
QUOTE (alldisc @ Mar 12 2011, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kena tunggu pakar gelombang ni.. pomen gtr.

klac tu boleh adjust. maybe tang situ yg problem.

bab minyak hitam lak (masa beli tak hitam ye..) takde masalah jika guna rim besar atau kecil atau pun samada rider hensem atau bughukk...

pomen gtr??
hmm..bkan mnyak itam la...tp minyak petrol..biggrin.gif

#6
rallychamp

Posted 18 March 2011 - 01:08 PM

rallychamp

    hands on habbit

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,441 posts
QUOTE (epin90 @ Mar 18 2011, 12:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
thx bro....
tp seyes ke kene buang bnde 2??xde pape effect ker??
n 1 lg saye nak tnyer btol ker pikup jd camtu sbb pkai spring kras sgt??cover clutch plate 2 akn jd longgar..n lame2 pikup akan mnurun??



ye kene buang dulu...

selagi tak buang pakai la spring clutch keras macam batu ke ke clutch plate racing motogp ke ape ke mmg takkan bleh jadi...sbb benda tu jadi brek kat housing autoclutch supaya motor tak terangkat lepas masuk gear

*crazy drifter|| http://img225.images...gilalahlagi.jpg
*Drift King is Back!!|| http://img580.images...ahdkterbaik.jpg
(NFS Underground)

#7
epin90

Posted 22 March 2011 - 12:39 PM

epin90

    5th Gear

  • Members
  • 5 posts
QUOTE (rallychamp @ Mar 18 2011, 01:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ye kene buang dulu...

selagi tak buang pakai la spring clutch keras macam batu ke ke clutch plate racing motogp ke ape ke mmg takkan bleh jadi...sbb benda tu jadi brek kat housing autoclutch supaya motor tak terangkat lepas masuk gear

ok...nnt sye wat ek...biggrin.gif

#8
nbp

Posted 25 August 2011 - 12:44 PM

nbp

    2nd Gear

  • Members
  • 2 posts
yg dlm bulatan ni ke ?

Attached Thumbnails

  • clutchcompleteset.jpg


#9
rallychamp

Posted 25 August 2011 - 02:01 PM

rallychamp

    hands on habbit

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,441 posts
QUOTE (nbp @ Aug 25 2011, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
yg dlm bulatan ni ke ?




yup...kene cabut "C" clip dia....jgn buang semua satu set tu...nanti takde clutch plak...

*crazy drifter|| http://img225.images...gilalahlagi.jpg
*Drift King is Back!!|| http://img580.images...ahdkterbaik.jpg
(NFS Underground)

#10
iwae405

Posted 26 August 2011 - 08:23 PM

iwae405

    Tokyo Drifter

  • Members
  • PipPipPip
  • 3,320 posts
terer la abam pomen...
wave saya takde plak bndalah tuh