Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

Naikkan Kelajuan Kereta Kancil 660


  • Please log in to reply

#1
herolgkw

Posted 17 December 2010 - 09:09 AM

herolgkw

    6th Gear

  • Members
  • 9 posts
salam....saya ni newbie(budak baru) bab2 keta....nk mintak tolong sket...saya pakai kancil 660....saya nk naikkan sikit kelajuan keta saya tanpa tukar enjin....(enjin kancil saya baru ag)...nk mod apa eh?

2nd,klu nk tukar plug kabel...ada kesan buruk ak?

3rd,power vacuum 2 apa ek?

4th,"power vakum yg diletakkan pd distributer ke kaburator" apa 2 ek..tlg terangkan..

tima kasih....

#2
ntc2000

Posted 17 December 2010 - 12:03 PM

ntc2000

    Knight Rider

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 19,281 posts
QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 09:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
salam....saya ni newbie(budak baru) bab2 keta....nk mintak tolong sket...saya pakai kancil 660....saya nk naikkan sikit kelajuan keta saya tanpa tukar enjin....(enjin kancil saya baru ag)...nk mod apa eh?

2nd,klu nk tukar plug kabel...ada kesan buruk ak?

3rd,power vacuum 2 apa ek?

4th,"power vakum yg diletakkan pd distributer ke kaburator" apa 2 ek..tlg terangkan..

tima kasih....



bang... N/A 660 nak laju sampai cam mane? safety 1st, kancil takle laju sangat, tak stable... smile_sleepy.gif smile_sleepy.gif



#3
herolgkw

Posted 17 December 2010 - 03:09 PM

herolgkw

    6th Gear

  • Members
  • 9 posts
QUOTE (ntc2000 @ Dec 17 2010, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bang... N/A 660 nak laju sampai cam mane? safety 1st, kancil takle laju sangat, tak stable... smile_sleepy.gif smile_sleepy.gif


nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...

#4
KL3223

Posted 21 December 2010 - 05:13 AM

KL3223

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 945 posts
QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...


bawa laju sikit nanti padah buruk menunggu seperti begini:
http://xcden.blogspo...h-accident.html

pandu selamat bro.....

#5
herolgkw

Posted 21 December 2010 - 12:47 PM

herolgkw

    6th Gear

  • Members
  • 9 posts
QUOTE (KL3223 @ Dec 21 2010, 05:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bawa laju sikit nanti padah buruk menunggu seperti begini:
http://xcden.blogspo...h-accident.html

pandu selamat bro.....


sorang pon xjawab soalan saya...huhu! smile_disapprove.gif

#6
andy111172

Posted 22 December 2010 - 06:27 PM

andy111172

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 329 posts
Sebenarnya, satu2 cara yg terbaik ialah pasang turbochager. Yg lain2 tu selalunya tak berapa berkesan... buat tambah bunyi jek..

Walaubagaimanapun, kalau nak try jugak, cuba try the following:

1) Tukar air filter
2) Tukar plug cable
3) Tukar exhaust extractor and muffler
4) Pakai fully synthetic oil
5) Tukar spark plug
6) Tambah ignition coil
7) Tukar racing cam

Lepas tu, make sure the engine is tuned properly to get the most of the modification.. tapi jangan menaruh harapan terlalu tinggi... macam saya cakap tadi, takut bunyi jek yg kuat... smile_clown.gif


#7
DSAI

Posted 25 December 2010 - 01:54 PM

DSAI

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 750 posts
kancil 660 nak laju tara mana woi....hehehe...jual je kancil tu....beli corolla ke, cefiro ke blubird ke pastu bikin kow1...baru syok...ni ape barang sang kancil.... smile_clown.gif
a new hope...

#8
byebye2u

Posted 25 December 2010 - 04:14 PM

byebye2u

    Tokyo Drifter

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,805 posts
QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...



bang, NA kancil nak bagi power kalau buang duit je, karburator, k&n filter, exhaust,Head polish,korek dan macam macam boleh buat tapi penat nak lawan turbo standard. pi cari half cut turbo je pasang terus double power.

#9
Popcorn

Posted 25 December 2010 - 06:25 PM

Popcorn

    Fast & Furious

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,445 posts
QUOTE (byebye2u @ Dec 25 2010, 04:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
bang, NA kancil nak bagi power kalau buang duit je, karburator, k&n filter, exhaust,Head polish,korek dan macam macam boleh buat tapi penat nak lawan turbo standard. pi cari half cut turbo je pasang terus double power.

Boleh consider pam angin lebih sikit mungkin 210-220kpa untuk tayar depan and belakang 200-210kpa dan pastikan check angin tiap tiap miggu. Dengan itu, kereta boleh gerak dengan lebih senang, jimat petrol dan pick-up lebih sikit DAN lepas itu pastikan but tak ada benda-benda tak berkenaan yang dapat menyebabkan kereta kancil you lebih berat.. bila kereta ringan sikit dengan angin tayar yang lebih sikit (tapi nanti kancil tambah bumpy dan handling kurang sikit smile_blackeye.gif ), boleh tolong cepatkan kereta you serba sikit... smile_approve.gif

Tapi kancil 660 NA jangan taruh harapan besar lar.. pandu biasa aje pastikan jiwa selamat smile_clown.gif
Cruiser

#10
Velocity

Posted 29 December 2010 - 04:37 PM

Velocity

    Member

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Tukar kereta