Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

Nak Beli Lc135?shogun 125rr? Nouvo 135lc?


  • Please log in to reply

#41
oren64134

Posted 16 January 2009 - 11:11 AM

oren64134

    Probation

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
mcm dah off topic jer nie???????????? rolleyes.gif

#42
odi862

Posted 16 January 2009 - 04:22 PM

odi862

    Veteran

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
QUOTE (Erwan @ Jan 5 2009, 12:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salam semua Bikers?
Aku skrg tgh ada duit sikit, plan nak beli motor baru, tapi EX5 lama aku still nak maintain, sayang beb...enjin Jepun.bagi budak keje aku guna
So pilihan aku adalah mcm berikut :
1) Yamaha LC 135, OTR Cash RM6900.00++ (Cluth), RM6800.00 9Tanpa Cluth)
Aku mmg nak beli moto ni, tapi tokey kedai ikhlas ckp dgn aku lepas Raya cina ni, X1R dah nak keluar, design je lain, enjin sama, yang 135LC tanpa cluth ada problem, enjin bising sbb brg dalam ade kekurangan tak mcm ada cluth, tapi aku nak senang.....bawa dlm town tanpa cluth blh gak guna hp......hiskkkk hiskkkk pening lak
2) Yamaha Nouvo 135LC OTR Cash RM6800.00
Model baru, scooter mmg suit pengunaan aku, tapi takda bakul depan so susah la sikit anak aku nak naik
3) Suzuki Shogun 125 OTR Cash RM5550.00
Memang dirokemen oleh semua kedai, tip top dari Jepun, siap tokey kedai ckp kalau aku nak laju lagi, diorg leh buat,tambah RM150 ubah setting ke factory setting(CDI takda cut), pasti Yamaha 135LC makan asap.

Yamaha 135LC panas, selalu dicuri, so mcmana nasihat serta pandangan kekwn semua, hrp dpt membantu, cadang tu nak beli dlm minggu nie gak



Yamaha 135LC memang panas.....moto aku baru kena curi bulan lepas....pakai baru 18 bulan sad.gif ........

Aku plan nak ambil LC lain lepas raya cina ni.....sedap bawak moto ni pi keja.....tak dak yang setanding dalam kelas sama......dah survey harga kat banyak kedai....OTR RM6633 paling murah.....tapi member kita kata ada baru nak keluar......X1R??? huh.gif Ada gambar??


Rajulan Raamiyan

#43
788

Posted 16 January 2009 - 06:04 PM

788

    Veteran

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
Tunggu X1R bro..ada disc brake belakang.Coming soon...

#44
odi862

Posted 16 January 2009 - 11:40 PM

odi862

    Veteran

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
QUOTE (788 @ Jan 16 2009, 07:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tunggu X1R bro..ada disc brake belakang.Coming soon...


Dah search kat google image.....ok jugak...tapi nampak macam Ego.....kena tengok yang betul2.....lampu ada dua....terang sikit kot time malam...lampu LC mengarut...tak terang.....
Rajulan Raamiyan

#45
abim

Posted 17 January 2009 - 03:04 AM

abim

    Fast & Furious

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,968 posts
[quote name='788' date='Jan 16 2009, 07:04 PM' post='1356767']
Tunggu X1R bro..ada disc brake belakang.Coming soon...
[/quotte


bila lg mau sampai bro... yg aku dok nampak lampu belakang dia yg dok sampai dulu.... pastu tak lama lg kepak depan dia sampai, pastu exhaus, pastu handle, pastu meter... last2 skali dah kita semua dah berjanggut baru moto tu nak sampai kot...
ABIM

#46
788

Posted 17 January 2009 - 05:43 AM

788

    Veteran

  • Members
  • PipPip
  • 132 posts
Aku dah tanya Hong Leong Yamaha...diorang kata tahun ni jugak.Nak abiskan stock LC tu dulu.Aku tengok kat Singapore dah berlambak X1R...

#47
alldisc

Posted 17 January 2009 - 12:36 PM

alldisc

    Tokyo Drifter

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,703 posts
QUOTE (788 @ Jan 17 2009, 06:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Aku dah tanya Hong Leong Yamaha...diorang kata tahun ni jugak.Nak abiskan stock LC tu dulu.Aku tengok kat Singapore dah berlambak X1R...

Yamaha - The Power of Hong Leong

#48
rageaccel2

Posted 17 January 2009 - 07:11 PM

rageaccel2

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 400 posts
sabo bro.. baik tunggu suzuki belang kuar. 150 dohc, disc dpan blakang. dengarnya harga bwh 7k. bulan 3 ni launch. digital meter lagi tu. peak RPM 12,000. kat meter ada 2 mode, economy ngan ape tah satu lg, tapi ala2 sport la. mcm GSX-R. siap ada shift light. smpai 12,000rpm dia nyala.. apa lagiii... aku pun berkira2 nak jual keta dah ni.
sticks and stones can break our bones

#49
odi862

Posted 18 January 2009 - 04:52 PM

odi862

    Veteran

  • Members
  • PipPip
  • 100 posts
QUOTE (rageaccel2 @ Jan 17 2009, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sabo bro.. baik tunggu suzuki belang kuar. 150 dohc, disc dpan blakang. dengarnya harga bwh 7k. bulan 3 ni launch. digital meter lagi tu. peak RPM 12,000. kat meter ada 2 mode, economy ngan ape tah satu lg, tapi ala2 sport la. mcm GSX-R. siap ada shift light. smpai 12,000rpm dia nyala.. apa lagiii... aku pun berkira2 nak jual keta dah ni.



uih...kalau betul Raider ni masuk memang best.....kena tunggu moto ni dulu....takut nyesal pulak nanti kalau beli yang lain...
Rajulan Raamiyan

#50
thekop555

Posted 19 January 2009 - 04:24 AM

thekop555

    Fast & Furious

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,199 posts
QUOTE (rageaccel2 @ Jan 17 2009, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sabo bro.. baik tunggu suzuki belang kuar. 150 dohc, disc dpan blakang. dengarnya harga bwh 7k. bulan 3 ni launch. digital meter lagi tu. peak RPM 12,000. kat meter ada 2 mode, economy ngan ape tah satu lg, tapi ala2 sport la. mcm GSX-R. siap ada shift light. smpai 12,000rpm dia nyala.. apa lagiii... aku pun berkira2 nak jual keta dah ni.


telan air liur aku tgk ko punya post....
alldisc.....apa lg?.....dah bleh standby kat mudahDOTcom tuk let go FX ko.
silap2 kang kita sambar saing kuda 150 nie....haddooiiiiii......