Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

sifu yang pernah modified EX5 dream


  • Please log in to reply

#1
100cc

Posted 17 August 2007 - 10:13 PM

100cc

    3rd Gear

  • Members
  • 3 posts
tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]

#2
passw0rd

Posted 24 April 2010 - 01:42 AM

passw0rd

    1st Gear

  • Members
  • 1 posts
QUOTE (100cc @ Aug 17 2007, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]


ape pning2.. x yah kccu block dia pn..
msuk spring clutch rcing je dh..
trun spoket ckit..
140km/h pn blh dpt pny...

#3
meorc24291

Posted 16 May 2010 - 08:29 PM

meorc24291

    1st Gear

  • Members
  • 1 posts
QUOTE (100cc @ Aug 17 2007, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]



100cc

ex5 ko pake piston besar skit..try set racing clutch plate+racing spring clutch..pastu ko pake spocket 32..utk lebey performance ko pake CDI racing..ok selamat mencuba...

#4
DSAI

Posted 20 May 2010 - 04:57 PM

DSAI

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 750 posts
aku punya ex5 standart dapat 90 je..klu haiway 109....aku sayang motor ni tapi ase mcm power mcm dh tak cukup.ada ke otai otai yang boleh bikin motor ni...any recomendation?
a new hope...

#5
cupcai

Posted 21 May 2010 - 10:19 PM

cupcai

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 698 posts
QUOTE (DSAI @ May 20 2010, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aku punya ex5 standart dapat 90 je..klu haiway 109....aku sayang motor ni tapi ase mcm power mcm dh tak cukup.ada ke otai otai yang boleh bikin motor ni...any recomendation?


Sebagai permulaan, cuba hi-compression piston dulu. Feel the diffrent, kalau tak cukup baru pasang Racing CAM.


#6
DSAI

Posted 15 June 2010 - 11:23 AM

DSAI

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 750 posts
bro kalu pakai piston ni block kena potong ke ke dan piston ring dia plak amcm?pakai yang dia punya atau standart punya?sorry bro aku mmg tak faham.
a new hope...

#7
rallychamp

Posted 17 June 2010 - 03:19 PM

rallychamp

    hands on habbit

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,461 posts
QUOTE (DSAI @ Jun 15 2010, 11:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
bro kalu pakai piston ni block kena potong ke ke dan piston ring dia plak amcm?pakai yang dia punya atau standart punya?sorry bro aku mmg tak faham.



block dah tentu kene rebore ikut saiz piston....

-ring dia datang satu set dgn piston....


stock boleh order kat cupcai tu....aku pun selalu beli barang jenama hi-speed dari dia jer....berbaloi dari rege kedai yg jual brg jenama hi-speed nih....

*crazy drifter|| http://img225.images...gilalahlagi.jpg
*Drift King is Back!!|| http://img580.images...ahdkterbaik.jpg
(NFS Underground)

#8
iwae405

Posted 19 June 2010 - 10:04 AM

iwae405

    Tokyo Drifter

  • Members
  • PipPipPip
  • 3,320 posts
piston siap 80% mirror finish..chumel... smile_tongue.gif smile_thumbup.gif

#9
cupcai

Posted 21 June 2010 - 02:08 AM

cupcai

    Road Warrior

  • Members
  • PipPip
  • 698 posts
QUOTE (rallychamp @ Jun 17 2010, 03:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
block dah tentu kene rebore ikut saiz piston....

-ring dia datang satu set dgn piston....


stock boleh order kat cupcai tu....aku pun selalu beli barang jenama hi-speed dari dia jer....berbaloi dari rege kedai yg jual brg jenama hi-speed nih....



TQ rally champ for the above answer..

#10
apiswtk

Posted 15 September 2010 - 12:01 AM

apiswtk

    6th Gear

  • Members
  • 8 posts
QUOTE (cupcai @ Jun 21 2010, 02:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
TQ rally champ for the above answer..

pd otai2 yg bect ckt.spa prnh pkai ts125 local pnya?blh dpt setting bgs x?