Jump to content

Welcome to Autoworld Forum !

Sign In or Register to gain full access to our forums. By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Close
Photo

Fd2 Jerk During Idle To Accelerate Or Moving To Stop


  • Please log in to reply

#1
mghong

Posted 01 July 2017 - 09:27 PM

mghong

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 462 posts
My ride is FD2 2.0 2008 model, last 2 week we feel sudden jerk when we reverse from our house
and change to D to and a press the accelerator ..it jerk for once then only moving.

and same time happen when we reach traffic light or need to stop during driving . It will jerk once and stop.

i sent to my mech and he found out the transmission oil was dirty and advice me to change and the incident not more happen.

My mech said maybe gearbox issue , i try to drive the car using 'S' mode with peddal shift and issue resolve..no such thing happen.

I sent to Honda SC and request to diagnose the problem but they go and find other issue which i already know.. and when i ask them for their experience . they inform might be throttle body need to clean.

anyone got similar issue happen before ? can advice

#2
vr2turbo

Posted 02 July 2017 - 11:44 AM

vr2turbo

    Forum Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 68,933 posts
  • Gender:Male

If atf dirty and after change is ok, should be that problem. But if dirty it is better to flush than just change. And should change the atf filter too



#3
mghong

Posted 02 July 2017 - 04:20 PM

mghong

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 462 posts

i believe he flash it that is why cause me RM500 for few bottle..but although after flush it ok but problem come after 1 week later.



#4
vr2turbo

Posted 03 July 2017 - 08:17 AM

vr2turbo

    Forum Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 68,933 posts
  • Gender:Male

i believe he flash it that is why cause me RM500 for few bottle..but although after flush it ok but problem come after 1 week later.

Oh! he did a flush already. Should have tried adding a bottle of Lubegard atf universal additive. Some reviews mentioned that it helps clears up minor problems. Probably can try it first before any other major repairs



#5
mghong

Posted 23 July 2017 - 01:03 AM

mghong

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 462 posts

send to honda sc yesterday because the gear did't go down in low speed..and the number disappear.

 

Honda SC comment to  services the ATF again and i give it a tried and they found out the fuild become darkcolour

suspenseclucth gone case already.

 

after they refresh...they advice me to either get a new gearbox or recon one...or even overhault my gearbox.

 

this time it seembig issue now...any advice ?



#6
vr2turbo

Posted 23 July 2017 - 04:21 PM

vr2turbo

    Forum Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 68,933 posts
  • Gender:Male

After this round of flush, gb working again?



#7
mghong

Posted 23 July 2017 - 06:02 PM

mghong

    Taxi Driver

  • Members
  • PipPip
  • 462 posts

still got problem...they said gearbox changes...:(



#8
vr2turbo

Posted 23 July 2017 - 11:25 PM

vr2turbo

    Forum Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 68,933 posts
  • Gender:Male

Looks like you need to overhaul then. Better get second opinion form another mechanic first...



#9
leongts

Posted 28 July 2017 - 10:14 PM

leongts

    Fast & Furious

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,414 posts

go quicksave usj and flush out those old atf. when want to fill up dw1 after flush, pour in a bottle of Lubegard Red or Platinum 1st and top up with dw1 until full.

 

my elysion 5AT is using dw1 with lubegard. so is my wife's 2009 elantra, after 40k km the SPIII is still transparent red when normal SPIII without lubegard will be dark drown with burn smell.

 

elysion's 5AT is similar to yours, 30k km drain out and it was slightly darker red but still transparent and no problem faced whatsoever. next change is due b4 CNY next year. By then it would have done about 50k km. Lubegard solved my 5AT torque converter lock-up jerk at 90km/h, downshifts also much smoother.



#10
vr2turbo

Posted 29 July 2017 - 11:15 PM

vr2turbo

    Forum Ninja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 68,933 posts
  • Gender:Male

You also Lubegard user. Same here for my A/T and M/T also..........lol